Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Лікарняні і матзабезпечення потерпілим на виробництві для застрахованих переселенців виплачуватимуться по фактичному місцю проживання

4 жовтня 2014, 12:07
210
0
Реклама

1 жовтня 2014 року на засіданні Кабміну прийнята постанова "Про особливості реалізації конституційних прав окремих категорій застрахованих осіб на державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності, від нещасних випадків на виробництві і професійних захворювань".

Так, особи, які полягають (полягали) в трудових стосунках і переміщаються з тимчасово окупованої території і районів проведення АТО, отримуватимуть матеріальне забезпечення і соціальні послуги безпосередньо по фактичному місцю проживання - у фондах соцстраху по тимчасовій втраті працездатності і від нещасних випадків.

При цьому, якщо у людини немає необхідних документів, що підтверджують право на такі виплати і соціальні послуги, - вони призначатимуться за даними Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.

За відсутності окремих відомостей про застраховану особу в реєстрі, допомога призначатиметься в мінімальному розмірі, до отримання необхідної інформації з наступним перерахунком сум.

Передбачено, що після прийняття правліннями фондів необхідних нормативно-правових актів лікарняні і страхові виплати призначатимуться і виплачуватимуться в установленому порядку через банківські установи.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини