Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін уточнив терміни прийняття і задоволення заявок на акцизні марки

7 жовтня 2014, 12:43
191
0
Реклама

Підприємства - виробники і імпортери алкогольних напоїв і тютюнових виробів (далі - покупці марок) повинні щомісячно до 10 числа подавати територіальному органу ГФСУ наступний пакет документів :

• попередню заявку-розрахунок про потребу в марках по їх видах;

• платіжний документ на перерахування плати за марки з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення;

• звіт про використання марок, придбаних в попередньому місяці.

Задоволена така заявка буде через 2 місяці.

Окрім цього, до 20 числа місяця, в якому подана заявка-розрахунок, покупець марок може відкоригувати кількість і види марок у бік збільшення не більше ніж на 40 % шляхом подачі додатковою попередньою заявки-розрахунку.

Невикористані неушкоджені марки приймаються органом ГФСУ. Покупець марок подає заяву про повернення сплаченої суми акцизного податку або про залік її в рахунок майбутніх платежів.

Оформлені належним чином невикористані (неушкоджені) марки, повертаються органу ГФСУ разом з реєстром марок. Податківці складають акт про приймання повернених марок.

Повернені невикористані марки можуть бути повторно видані органом ГФСУ за заявою покупця, який їх повернув. При цьому плата за марки не стягується.

Відповідні зміни внесені постановою Кабміну від 01.10.2014 р. № 499. Документ набуває чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини