Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бізнес можуть зобов'язати звітувати держреєстраторові про кінцевий выгодополучателе

8 жовтня 2014, 14:13
203
0
Реклама

Що відповідає законопроект № 5114 парламентарі прийняли за основу.

Проектом вводиться поняття "Кінцевий выгодополучатель юридичної особи" і розширюється перелік осіб, які відносяться до публічних діячів.

У разі ухвалення законопроекту в цілому, підприємства, окрім державних і комунальних, зобов'язуються встановлювати свого кінцевого выгодополучателя, регулярно оновлювати і зберігати інформацію про нього і надавати її в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Зокрема, юрособи повинні будуть подавати таку інформацію:

- ПІБ, країна громадянства, серія і номер паспорта громадянина України або паспортного документу іноземця, місце проживання, ідентифікаційний код (за наявності);

- інформацію про структуру власності засновників - юридичних осіб.

Неуявлення або представлення свідомо помилкової інформації про кінцевий выгодополучателе каратиметься штрафом від 17 000 до 34 000 грн. або громадськими роботами на термін від 160 до 240 годин.

Документом визначено, хто ж є кінцевим выгодополучателем юрилица. До таких відноситься фізособа, яка незалежно від формального володіння має можливість, зокрема, здійснювати вирішальний вплив на управління або господарську діяльність юрособи безпосередньо або через інших осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини