Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Керівник підприємства - єдиний працівник: як створити інвентаризаційну комісію

20 жовтня 2014, 13:19
446
0
Реклама

Для проведення інвентаризації на підставі відповідного розпорядливого документу керівника створюється постійно діюча інвентаризаційна комісія у складі керівників структурних підрозділів, головного бухгалтера, яку очолює керівник підприємства або його заступник.

Якщо в штаті підприємства керівник - єдиний працівник, то для проведення інвентаризації він у відповідному розпорядливому документі затверджує склад інвентаризаційної комісії з однієї особи.

Методрекомендациями по бухгалтерському обліку основних засобів передбачено, що для визначення непридатності основних засобів до використання, можливості їх використання іншими підприємствами, організаціями і установами, неефективності або недоцільності їх поліпшення (ремонту, модернізації і т. п.) і оформлення відповідних первинних документів керівником підприємства створюється постійно діюча комісія.

Оскільки вищезгадані Методрекомендации не містять вимог до складу вказаної постійно діючої комісії, керівник підприємства може у відповідному розпорядливому документі затвердити склад постійно діючої комісії з однієї особи або включити в комісію фахівців, найнятих за цивільно-правовим договором.

Лист Мінфіну від 27.05.2014 р. № 31-08410-07-29/12918.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини