Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зниження спекулятивного попиту на валюту дасть Нацбанку можливість зняти обмеження

20 жовтня 2014, 15:50
193
0
Реклама

"Центральний банк вдячний бізнес-співтовариству за розуміння і вітає ініціативу про проведення спільного бізнес-аналізу майбутніх нормативно-правових актів Нацбанку. Сподіваюся, що спільна робота сприятиме мінімізації негативного ефекту від введення адміністративних обмежень. Діалог і управління громадськими очікуваннями - це ті інструменти, за допомогою яких Нацбанк планує здійснювати регулювання валютного курсу", - повідомив перший заступник Глави НБУ Олександр Писарук.

"Оздоровлення банківської системи залишатиметься об'єктом пильної уваги з боку центрального банку. Буде продовжений вивід з ринку неплатоспроможних банків і банків, які займаються нелегальними операціями", - підкреслив А. Писарук. В той же час, він завірив: "Системні банки країни без підтримки не залишаться. Національний банк надаватиме у разі потреби кредити рефінансування".

Нагадаємо, 17 жовтня 2014 року відбулася зустріч першого зампреда НБУ Олександра Писарука з членами Європейської Бізнес Асоціації. Під час зустрічі обговорювалися питання, пов'язані з введенням Нацбанком адміністративних заходів, спрямованих на запобігання різким коливанням курсу гривні.

Про це повідомляється на офіційному сайті регулятора.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини