Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як переселенцям із зони АТО і Криму отримати одноразову грошову допомогу

20 жовтня 2014, 16:58
299
0
Реклама

Кабмін затвердив Порядок використання засобів, що поступили від фізичних і юридичних осіб для надання одноразової грошової допомоги постраждалим особам і особам, які переміщаються з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для отримання грошової допомоги такі особи звертаються в органи соціального захисту населення по місцю реєстрації проживання або по фактичному місцю перебування з відповідною заявою, в якій вказуються причини необхідності надання грошової допомоги і реквізити рахунку, відкритого у банківській установі.

До заяви додаються:

- копія документу, що засвідчує особу;

- копія довідки про привласнення реєстраційного номера облікової картки платника податків (окрім фізосіб, які по своїх релігійних переконаннях відмовилися від його прийняття і мають про це відмітку в паспорті);

- копії документів, що підтверджують споріднені стосунки (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження дітей);

- копія довідки про узяття на облік особи, яка переміщається з Криму або зони проведення АТО;

- медична довідка про стан здоров'я або укладення медико-соціальної експертизи про встановлення інвалідності (у разі потреби).

Орган соціального захисту населення, в який поступила заява, після відповідної перевірки приймає заяву і прикладені до нього документи і проводить перевірку відносно отримання обличчям грошової допомоги.

Місцева комісія за результатами розгляду поданих документів приймає рішення про доцільність надання грошової допомоги, її розмірі або про відмову в наданні грошової допомоги відносно кожної особи, що подала заяву про отримання грошової допомоги.

Постанова Кабміну від 01.10.2014 р. № 535.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини