Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коригуємо податковий кредит, сформований на підставі "тужливої" заяви, при поверненні товару

29 жовтня 2014, 10:45
209
0
Реклама

ГФСУ відповіла, яким чином покупець може зменшити податковий кредит у разі повернення товару постачальникові, який не склав і не надав податкову накладну у зв'язку з відвантаженням товару, а сума ПДВ покупцем була включена в податковий кредит на підставі заяви із скаргою на постачальника.

Податківці нагадали, що якщо продавець відмовляється надати податкову накладну або ж така накладна не зареєстрована в ЕРНН, покупець може включити сплачений ПДВ в податковий кредит на підставі заяви із скаргою на постачальника (додаток Д8).

Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, що їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов'язань і податкового кредиту постачальника і одержувача підлягають відповідному коригуванню.

Коригування сум податкових зобов'язань і податкового кредиту здійснюється шляхом складання постачальником розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.

Враховуючи те, що при постачанні товарів податкова накладна постачальником не була складена і надана покупцеві, у разі повернення товару постачальникові покупець повинен відкоригувати податковий кредит, сформований на підставі заяви із скаргою на постачальника, шляхом складання бухгалтерської довідки.

З таким роз'ясненням ГФСУ можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини