Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати повторно внесли законопроект про податковий компроміс

8 грудня 2014, 13:04
231
0
Реклама

У Верховній Раді з'явився проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України відносно особливостей уточнення податкових зобов'язань по податку на прибуток підприємств і податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу (№ 1071-1).

Депутати повторно пропонують бізнесу податковий компроміс, який полягатиме в звільненні від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов'язань по податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених НКУ термінів давності.

Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту по ПДВ або суму завищення витрат по податку на прибуток.

Платникові податків необхідно буде сплатити 5% від суми податку. Тобто 95% суми відповідного податку вважатимуться погашеними.

На думку авторів документу, ухвалення цього законопроекту забезпечить додаткові надходження до бюджету, поліпшення умов для розвитку в Україні відкритій, прозорої економіки і сприятиме детінізації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини