Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Виділення підприємств - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 50

15 грудня 2014, 09:00
268
0
Реклама

Виділення підприємств являється, мабуть, самим проблемним з позиції обліку видом реорганізації. Зважаючи на неточність законодавчих формулювань оподаткування цих операцій трактуючи фіскальний, з чим іноді погоджуються і суди. Про нормативну "неврегульованість" віддзеркалення у бухгалтерському обліку операцій виділення підприємств "Би&З" розповідав в статті "Виділення підприємств : бухгалтерський облік" (№ 50 за 2014 р.). Проблеми податкового обліку, супроводжуючі виділення підприємств, розглянуті в матеріалі номера "Виділення підприємств : податковий облік".

До реорганізації підприємства шляхом виділення найчастіше прибігають, коли з'являється новий напрям розвитку, внаслідок чого можуть утворюватися один і новіших суб'єктів господарської діяльності, а також для оптимізації бізнесу. Якими будуть у такому разі дії підприємства як працедавця, як оформити продовження або припинення трудових стосунків з працівниками у разі виділення із складу юридичної особи одного або декількох юридичних осіб, розглянуто в однойменній статті.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 50, грудень 2014). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини