Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронні перевірки: незгода платників з висновками у довідці

17 грудня 2014, 14:35
229
0
Реклама

За результатами електронної перевірки складається довідка в двох екземплярах і після реєстрації вручається платникові впродовж 5 робочих днів.

Якщо платник не згоден з виводами в довідці, він підписує її у будь-якому випадку і має право подати свої заперечення. При цьому до таких заперечень обов'язково додається підписаний екземпляр довідки.

Заперечення розглядаються контролерами впродовж 5 робочих днів після їх отримання, після чого платникові податків вирушає відповідь.

Якщо електронною перевіркою встановлені порушення, то платник податків зобов'язаний представити уточнюючий розрахунок впродовж 20 робітників з дня складання довідки.

Якщо ж уточнюючий розрахунок не поданий, податківці мають право на проведення позапланової податкової перевірки в загальному порядку з прийняттям податкового повідомлення-рішення, яке надалі можна буде оскаржити.

Як відмітили податківці, результати електронної перевірки узгоджуються в терміни, що не перевищують термін представлення уточнюючого розрахунку за результатами такої перевірки. При цьому оскарження в адміністративному або судовому порядку довідки про проведення електронної перевірки Податковим кодексом не передбачено.

Лист ГФСУ від 27.08.2014 р. № 2402/6/99-99-22-03-01-15.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини