Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

23 грудня – граничний термін подання до Парламенту податкової реформи

17 грудня 2014, 17:10
187
0
Реклама

Уряд України активно працює над пакетом змін бюджетного і податкового законодавства. "Граничний термін внесення до Парламенту такого пакету - наступний вівторок", - повідомив Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 17 грудня.

Він акцентував на необхідності погоджених дій Уряду, Парламенту і Президента для реалізації плану реформ, який "чітко відбитий в програмі діяльності Кабміну і в коаліційній угоді".

Глава Уряду також нагадав, що в поточному році Кабмін прийняв ряд рішень по збільшенню податкового навантаження на прибуткові види бізнесу, "якими володіють українські олігархи" : "Ми в чотири рази підняли ставки оподаткування по ренті на руду - це те, що не могли зробити впродовж двадцяти років. Також ми підняли ставки оподаткування по ренті на нафту і газ. Фактично збільшення було від трьох до п'яти разів". Крім того, було прийнято рішення про оподаткування підакцизних товарів - алкоголю і тютюну.

"Завдяки таким діям нам вдалося додатково зібрати до державного бюджету необхідні кошти, незважаючи на неймовірне падіння економіки".

Арсеній Яценюк підкреслив, що в податковому і бюджетному пакеті Уряду "зберігається ключовий принцип - принцип справедливості" : "З одного боку, потрібно оптимізувати соціальні виплати, а з іншої - примушувати платити податки українську олігархію. Це правильно".

"Сподіваюся, що великий український бізнес підтримує таку політику, тому що країна знаходиться в дуже складному становищі", - додав він.

По даним Урядового порталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини