Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інвентаризація та фінзвітність в режимі окупації: урядові заходи

2 січня 2015, 10:08
243
0
Реклама

Уряд вжив заходи по врегулюванню деяких питань відносно проведення інвентаризації майна, що знаходиться в Криму і на території проведення АТО, а також особливостей представлення фінансової звітності в таких умовах.

По суті, Кабмін встановив нижченаведений порядок дій, зокрема:

- підприємства, що знаходяться на тимчасово окупованій території і на території проведення АТО, здійснюють інвентаризацію у разі можливості безпечного і безперешкодного доступу уповноважених осіб до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку;

- вказані підприємства зобов'язані провести інвентаризацію за станом на 1 число місяця, що йде за місяцем, в якому зникли перешкоди доступу до активів, первинних документів і регістрів бухгалтерського обліку, і відбити результати інвентаризації у бухгалтерському обліку відповідного звітного періоду;

- якщо організація діяльності держорганів, в які подається фінансова звітність, припинена (порушена) у зв'язку з тимчасовою окупацією території і проведенням АТО, підприємства, розміщені на такій території, подають фінансову звітність після відновлення звичайної діяльності вказаних органів або у відповідні органи в населених пунктах, на території яких такі органи здійснюють повноваження в повному об'ємі.

Відповідні зміни і доповнення були внесені постановою Кабміну "Про внесення змін до Порядку представлення фінансової звітності" від 29.12.2014 р. № 718 і наказом Мінфіну "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів по інвентаризації активів і зобов'язань" від 19.12.2014 р. № 1214.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини