Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мораторій на перевірки – 2015: бути чи не бути

6 січня 2015, 09:30
291
0
Реклама

Одним з новорічних подарунків став прийнятий Верховною Радою у кінці минулого року Закон України "Про внесення змін і визнання що втратили силу деяких законодавчих актів України" від 28.12.2014 р. № 76 - VIII. Пунктом 8 Завершальних положень цього Закону ще на півроку продовжений мораторій на перевірки контролюючими органами. Згідно з цією нормою будь-які перевірки впродовж січня-червня 2015 року здійснюються виключно з дозволу Кабміну або по заявці підприємства. Проте, як і в 2014 році, мораторій не поширюватиметься на перевірки податківцями.

В той же час, п. 3 Завершальних положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України і деяких законодавчих актів України відносно податкової реформи" від 28.12.2014 р. № 71 - VIII введений аналогічний мораторій на перевірки податківцями на цілих два роки. Торкається він податкових перевірок підприємств, установ, організацій і ФОП з об'ємом доходу не вище 20 млн. грн. за попередній календарний рік. Податківці їх зможуть перевіряти тільки по дозволу Кабміну, за власною ініціативою таких суб'єктів, а також за рішенням суду.

Вказане обмеження не поширюється:

з 1 січня 2015 року :

- на перевірки суб'єктів господарювання, які ввозять на митну територію України і роблять і реалізують підакцизні товари;

- на перевірки дотримання норм законодавства з питань наявності ліцензій, повноту нарахування і сплати НДФЛ, ЕСВ і відшкодування ПДВ;

з 1 липня 2015 року :

- на перевірки платників єдиного податку другої і третьої (ФОП) груп, окрім тих, які здійснюють діяльність на ринках, продаж товарів в дрібнороздрібній торговій мережі через засоби пересувної мережі (за винятком единщиков), з питань дотримання порядку застосування РРО.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини