Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підписано Закон про податковий компроміс

14 січня 2015, 17:40
249
0
Реклама

Президент підписав Закон від 25.12.2014 р. № 63-VIII щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств і ПДВ у разі застосування податкового компромісу.

Так, податковий компроміс полягатиме у звільненні від юридичної відповідальності платників податків за заниження податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств і ПДВ за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року з урахуванням встановлених ПКУ строків давності.

Для цього платникові податків необхідно подати уточнюючий розрахунок, в якому визначити суму завищення податкового кредиту з ПДВ або суму завищення витрат з податку на прибуток.

Платникові податків необхідно буде сплатити 5 % від суми податку. Тобто 95 % суми відповідного податку вважатимуться погашеними.

Нагадаємо, що епопея з податковим компромісом триває ще з червня 2014 року, і прийнятий він був далеко не з першої спроби.

Докладніше про те, в чому полягає податковий компроміс і для кого він призначений, ви можете прочитати у статті «Податковий компроміс: навіщо він потрібен і як досягатиметься?» видання «БУХГАЛТЕР&ЗАКОН» № 28, липень 2014 р. У найближчих номерах «БУХГАЛТЕР&ЗАКОН» буде опубліковано детальний аналіз прийнятої редакції Закону про податковий компроміс.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини