Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поступка права вимоги - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 8

23 лютого 2015, 09:00
335
0
Реклама

Податковий облік договорів поступки права вимоги завжди викликав питання. Після 01.01.2015 р. невизначеність тільки посилилася. Податковий облік тепер безпосередньо пов'язаний з бухгалтерським, а в нім чітких правил віддзеркалення вказаних операцій немає. Як же правильніше поступити в цій ситуації? Відповідь на це питання залежить від правової інтерпретації таких договорів, про що можна прочитати в статті "Поступка права вимоги : правові аспекти".

Чітких правил віддзеркалення операцій поступки права вимоги у бухгалтерському обліку немає, тому на практиці застосовуються різні варіанти. Проте якщо до 01.01.2015 р. бухгалтерський облік не впливав на податковий, після цієї дати ситуація змінилася. Про те, як первинному кредиторові вести облік за новими правилами, розповість в матеріалі "Поступка права вимоги : облік у первинного кредитора".

І завершуючи розмову про віддзеркалення в податковому обліку операцій поступки права вимоги, "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 8 розглянув їх облік у нового кредитора в статті "Поступка права вимоги : облік у нового кредитора".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 8, лютий 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини