Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Каса на підприємстві - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 14

6 квітня 2015, 09:00
384
0
Реклама

У разі здійснення розрахунків готівкою підприємства повинні мати касу, а їх керівники зобов'язані забезпечити належне облаштування цієї каси і надійне зберігання готівкових засобів в ній.

Оформлення касових операцій здійснює касир підприємства, який несе повну матеріальну відповідальність за збереження усіх прийнятих ним цінностей. Як це робити правильно, "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 14 розглянув в статті "Організація касової роботи підприємства і його підрозділів".

Традиційна увага контролерів приковано до своєчасності і облиште оприбутковування готівки. І не випадково, адже це одні з основних вимог готівкового законодавства. Інша справа, що іноді фіскали із цього приводу трактують законодавчі норми "на власний розсуд", внаслідок чого підприємство може не один рік доводити свою правоту, у тому числі за участю представників Феміди.

У більшості випадків питання відносно оприбутковування готівки виникають у підприємств з цілодобовим режимом роботи, а також у тих, які працюють по вихідних днях. Про це і поговоримо в статті "Деякі особливості оприбутковування готівки в касі".

Грошово-кредитна політика держави продовжує тримати курс на скорочення готівкового звернення. Серед пріоритетів такої політики окреме місце займає введення обмежень сум готівкових розрахунків. Те, які наслідки для господарських суб'єктів мають ці обмеження, розглянемо в статті "Готівкові обмеження по-українськи, або Як НБУ привчає до безготівкових розрахунків".

Крім того, у свіжому номері "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" розглянуті питання відповідальність за порушення у сфері готівкового звернення, хто встановлює ліміт каси і як заповнити Розрахунок ліміту, а також нюанси під час інвентаризації каси.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 14, квітень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини