Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Поголовна РРОризація скасовується: ВР встановила планку доходу в 1 млн грн.

1 липня 2015, 13:35
217
1
Реклама

Депутати проголосували в другому читанні і в цілому за законопроект № 1088 «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (щодо державних гарантій суб'єктам господарювання у застосуванні ними реєстраторів)».

Вчора на засіданні Комітету з податкової та митної політики парламентарії разом з Урядом узгодили цілу низку поправок, тому проголосований текст відрізняється від розміщеного на сайті ВРУ.

З того, що було озвучено безпосередньо в сесійному залі перед голосуванням, на особливу увагу заслуговує введення граничного розміру доходу 1 млн грн., при досягненні якого протягом календарного року, починаючи з наступного місяця суб'єкти господарювання повинні будуть почати застосовувати РРО. У зв'язку з цим на прохання Міністра фінансів Н. Яресько Уряду було доручено розробити механізм контролю за досягненням граничного розміру доходу.

З інших послаблень також хочеться відзначити скасування п'ятикратного штрафу за непроведення розрахункових операцій через РРО.

А от чого не було в другому читанні, так це можливості заліку вартості РРО в рахунок сплати податків. Очевидно, депутати вирішили, що для підприємців з річним доходом понад 1 млн грн. це вже цілком посильна ноша.

Ну що ж, висновки робитимемо після того, як побачимо остаточний проголосований текст і Президент його підпише.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини