Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відеоанонс "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 27

6 липня 2015, 11:00
196
0
Реклама

Минулого тижня депутати проголосували в другому читанні і в цілому за законопроект № 1088 "Про внесення змін до Закону України "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг" (відносно державних гарантій суб'єктам господарювання в застосуванні ними реєстраторів) ".

Цим документом, зокрема, звільняються від застосування РРО платники єдиного податку - фізичні особи 2-ої і 3-ої груп, річний дохід яких складає менше 1 млн. грн. У зв'язку з цим на прохання Міністра фінансів Н. Яресько Уряду було доручено розробити механізм контролю за досягненням граничного розміру доходу. Звичайно, новина приємна, ось тільки що робити тим, хто вже придбав і встановив непотрібний РРО?

Під час тестового режиму системи електронного адміністрування ПДВ (СЭА ПДВ) більшість представників бізнесу постійно намагалися вагомими аргументами довести, що вона далека від досконалості. Це також підтверджував і чиновник ГФСУ С. Тимошенко. Навіть був зареєстрований у Верховній Раді законопроект № 2960, що передбачає продовження тестового режиму СЭА НДС до 1 січня 2016 року. Проте дива не сталося і "страшний сон" став реальністю - з 1 липня 2015 року СЭА ПДВ, всупереч наявності великої кількості проблем і без урахування пропозицій бізнесу, запрацювала в повноцінному режимі.

При цьому ГФСУ так і не запустила Електронний кабінет платника податків, щоб підприємства могли самостійно, без приватних посередників реєструвати в ЕРНН податкові накладні / розрахунки коригування і отримувати інформацію відносно розміру суми, на яку можна їх зареєструвати в ЕРНН. Замість цього фіскали через прес-службу не забули відзвітувати про кількість зареєстрованих за станом на 16 годин 01.07.2015 р. податкових накладних / розрахунків коригування, митних декларацій і т. п.

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 27, липень 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини