Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Физлицо-турагент на єдиному податку: визначуваний дохід

14 липня 2015, 11:45
363
0
Реклама

Київські податківці в листі від 06.05.2015 р. № 1313/До/26-15-17-04-14 роз'яснили нюанси декларування сум доходу від діяльності туристичних агентів.

Так, НКУ визначене, що у разі надання послуг, виконання робіт по договорах доручення, комісії, транспортної експедиції або по агентських договорах доходом є сума отриманої винагороди повіреного (агента).

Тобто доходом ФОП - платника єдиного податку - турагента, що надає послуги з агентського договору, являється тільки розмір отриманої винагороди.

Відносно віддзеркалення суми прибутків в Книзі прибутків і витратто в ній відбивається фактично отримана сума доходу від здійснення діяльності з сумарним підсумком за місяць, квартал, рік.

Нагадаємо, записи в Книзі прибутків і витрат здійснюються за підсумками робочого дня, впродовж якого отриманий дохід, зокрема засоби, що поступили на поточний рахунок платника податку і отримані готівкою, сума заборгованості, по якій збіг термін позовної давності, фактично безоплатно отримані товари (роботи, послуги).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини