Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

План рахунків змінений

15 липня 2015, 11:49
251
3
Реклама

Мінфін ствердив наказ від 18.06.2015 р. № 573 "Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів Міністерства фінансів України по бухгалтерському обліку".

Документом, зокрема, рахунок 31 "Рахунки у банках" Інструкції до Плану рахунків бухгалтерського обліку доповнений субрахунками 315 "Спеціальні рахунки в національній валюті" і 316 "Спеціальні рахунки в іноземній валюті".

При цьому 315-й призначений для обліку засобів на рахунку в СЭА ПДВ, відкритому платникові податків в Казначействі, а також для обліку засобів на інших спеціальних рахунках, відкритих у банку і органі Казначейства відповідно до законодавства, і т. п.

В той же час на субрахунку 316 враховуватимуться засоби в іноземній валюті, що підлягають розподілу або додатковому попередньому контролю, у тому числі сум коштів в іноземній валюті, що підлягають обов'язковому продажу відповідно до законодавства.

Крім того, усунені деякі неузгодженості норм П(С) БУ 7 "Основних засобів" і П(С) БУ 25 "Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва" з діючими нормами НКУ.

Так, з П(С) БУ 7 виключена норма, що передбачає право збільшити первинну (переоцінену) вартість ОС на суму витрат, пов'язаних з поліпшенням і ремонтом об'єкту, визначену в порядку, встановленому податковим законодавством.

У свою чергу, з переліку суб'єктів, що застосовують норми П(С) БУ 25, прибрали т. н. нулевиков - суб'єктів малого підприємництва, що відповідають критеріям пп. 154.6 НКУ (у редакції НКУ від 25.12.2014 р.).

Документ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини