Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Юрлицо-единщик продає земельну ділянку: як визначити дохід

21 липня 2015, 10:36
283
0
Реклама

ГФСУ відповіла на питання, як визначається дохід юрособи на третій групі ЕН від продажу земельної ділянки.

Як відомо, юрлица-единщики використовують дані спрощеного бухгалтерського обліку відносно прибутків і витрат з урахуванням положень п. 44.2 і п. 44.3 НКУ.

У бухгалтерському обліку земельні ділянки і капітальні витрати на поліпшення земель, не пов'язані з будівництвом, класифікуються як основні засоби.

У свою чергу, при продажі основних засобів юридичними особами - платниками єдиного податку дохід визначається як сума коштів, отриманих від їх продажу.

Якщо ж основні засоби продані після їх використання впродовж 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу, і їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Оскільки земельні ділянки не мають залишкової вартості, оскільки не є об'єктом для нарахування амортизації, то у разі продажу земельної ділянки як окремого об'єкту власності юрособа на ЕН включає до складу прибутків усі надходження засобів, отримані від продажу такої земельної ділянки, в звітному періоді їх отримання.

З таким роз'ясненням можна ознайомитися в системах ЛІГА :ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини