Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податковий кредит по ПДВ: основні правила декларування

21 липня 2015, 17:43
263
0
Реклама

Вінницькі податківці нагадали про основні правила віддзеркалення сум ПДВ у складі податкового кредиту.

Передусім слід враховувати, що з 1 липня поточного року податковий кредит звітного періоду формується по усіх без виключення отриманим і зареєстрованим в ЕРНН податковим накладним. Якщо придбані товари, послуги або основні засоби будуть використані в негосподарській діяльності або в операціях, не оподатковуваних ПДВ, необхідно нарахувати податкові зобов'язання, виходячи з вартості таких придбань, і не пізніше за останній календарний день звітного періоду скласти податкову накладну, зареєструвавши її в ЕРНН в терміни, встановлені Податковим кодексом для такої реєстрації.

Якщо податкова накладна зареєстрована в ЕРНН із запізненням, покупець може включити таку податкову накладну до складу податкового кредиту за умови, що з дати складання такої податкової накладної пройшло не більше 180 календарних днів.

Для того, щоб правильно відбити у складі податкової звітності податкові накладні, які були складені в одному звітному періоді, а зареєстровані в ЕРНН в іншому, слід проаналізувати причину. Якщо податкова накладна зареєстрована в ЕРНН своєчасно, тобто впродовж 15-ти календарних днів, що йдуть за датою її складання, така податкова накладна включається до складу податкового кредиту звітного періоду, в якому вона було складена. Якщо ж податкові накладні були зареєстровані в ЕРНН з порушенням встановленого терміну, вони включаються в податковий кредит того звітного періоду, в якому вони були зареєстровані в ЕРНН.

Якщо виникла потреба скоректувати податкові зобов'язання до податкової накладної за минулий рік, не підлягаючій реєстрації в ЕРНН, продавець повинен спочатку зареєструвати податкову накладну, а потім розрахунок коригування до неї. Нагадуємо, що не підлягають коригуванню зобов'язання по податкових накладних, з дати складання яких пройшло більше 1095 днів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини