Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Единщики не має права здійснювати діяльність у сфері телекомунікацій

16 вересня 2015, 09:52
232
0
Реклама

На цьому акцентували увагу податківці в листі ГФСУ від 25.08.2015 р. № 8135/П/99-99-15-03-01-14.

Заборонена норма міститься в НКУ, якій передбачено, що не можуть бути платниками єдиного податку суб'єкти господарювання, що здійснюють діяльність за поданням послуг пошти (окрім кур'єрської діяльності) і зв'язку (окрім діяльності, що не підлягає ліцензуванню).

У свою чергу, діяльність у сфері телекомунікацій здійснюється за умови включення в реєстр операторів, провайдерів телекомунікацій, а у визначених законом випадках також за наявності відповідних ліцензій і дозволів.

Тому суб'єкти господарювання, що здійснюють діяльність у сфері зв'язку, який підлягає ліцензуванню, не можуть обрати спрощену систему оподаткування, оскільки вказана діяльність не відповідає умовам перебування на спрощеній системі оподаткування.

Разом з цим контролери помітили, що кожен конкретний випадок виникнення податкових взаємин вимагає детальнішого аналізу документів. У разі виникнення додаткових питань платник податків може звернутися безпосередньо в контролюючий орган по місцю реєстрації суб'єкта господарювання з одночасним наданням копій первинних документів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини