Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Основні етапи реформування Державної фіскальної служби

17 вересня 2015, 16:27
296
0
Реклама

У серпні Мінфін затвердив нову структуру центрального апарату ГФС, яка сформована згідно з рекомендаціями МВФ. Документом передбачено переформатування структури фіскальної служби відповідно до функціональних напрямів, що оптимізує, підвищить ефективність роботи ГФС і дозволить скоротити штат.

Другий етап реформування торкається кадрового складу ГФС - це твердження штатного розкладу, який тепер знаходиться на підписі в Мінфіні. Після його твердження (очікується наступного тижня) ГФС почне реалізацію проекту по повному оновленню кадрового складу центрального апарату. Кожна штатна одиниця повинна буде пройти тестування для переходу в нову структуру. Якщо за результатами тестування працівники не відповідатимуть вимогам, на вакантні посади проводитиметься відбір серед претендентів ззовні.

Відносно заміни кадрового складу територіальних органів ГФС, то зараз в Мінфіні знаходиться постанова, після підписання якого повинна початися реструктуризації територіальних органів ГФС. Згідно з цим нормативним актом кількість державних податкових інспекцій зменшується з 311 до 161, що значно знижує бюрократичні перешкоди в обслуговуванні платників податків.

На наступному етапі планується ще більше скорочення територіальних одиниць для повного усунення навантаження на платників податків і перехід до сервісного характеру взаємодії з платниками.

По даним офіційного сайту ГФСУ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини