Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Компенсуючі" податкові зобов'язання - тема номера "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 45

9 листопада 2015, 09:00
252
0
Реклама

З нарахуванням "компенсуючих" податкових зобов'язань по п. 198.5 НКУ тепер доводиться стикатися практично усім платникам ПДВ. Адже на практиці рідко буває так, що у платника відсутні неоподатковувані і негосподарські операції. У статті "Компенсуючі" податкові зобов'язання по п. 198.5 НКУ: загальна процедура" видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" № 45 розгляне загальні моменти проведення цієї процедури.

Порядок документального оформлення і віддзеркалення в обліку "компенсуючих" податкових зобов'язань, що нараховуються згідно п. 198.5 НКУ, викликає питання. У статті "Компенсуючі" податкові зобов'язання по п. 198.5 НКУ: документальне оформлення і облік" піде мова про те, як слід враховувати такі операції.

Порядок розрахунку "компенсуючих" податкових зобов'язань в ст. 199 НКУ описаний украй лаконічно, у зв'язку з чим деталі роз'яснюють контролюючі органи. Про те, як визначити такі податкові зобов'язання з урахуванням консультацій контролерів, "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" розповість в матеріалі "Компенсуючі" податкові зобов'язання по ст. 199 НКУ: загальна процедура".

Деталі проведення річного перерахунку по ПДВ доки невідомі. Проте загальна процедура вказана в НКУ, і готуватися до неї треба вже зараз. Про це і піде мова в статті "Порядок проведення річного перерахунку по ПДВ".

Про цих і інших темах читайте у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 45, листопад 2015). Номер доступний тільки для передплатників видання. Якщо Ви ще не виписуєте видання, замовте безкоштовний доступ до демо-номеру чи підпишіться на видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини