Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Передоплата отримана до моменту Пдв-реєстрації, а надання послуг - потім: що з ПДВ?

16 грудня 2015, 09:37
388
0
Реклама

ДФСУ надала роз'яснення відносно обкладення ПДВ операцій з поставки послуг на митній території України нерезиденту у разі, коли перша подія (отримання попередньої оплати) відбулася до реєстрації підприємства-постачальника платником ПДВ, а фактичне надання послуг (дата підпису акту виконаних робіт) нерезиденту - після реєстрації платником ПДВ підприємства-постачальника.

Передусім фіскали нагадали, що податкове зобов'язання по ПДВ визначається за правилом першої події: або по даті зарахування засобів на рахунок постачальника, або по даті відвантаження товарів. Якщо така подія сталася до реєстрації підприємства-постачальника платником ПДВ, то податкове зобов'язання по ПДВ по такій операції (у частині отримання попередньої оплати) не нараховується.

У випадку якщо постачальник після отримання передоплати за послуги реєструється платником ПДВ і фактичне постачання послуг відбувається після дати реєстрації, то податкові зобов'язання по ПДВ за фактом постачання таких послуг не виникаютьоскільки він є другою подією для цілей оподаткування ПДВ.

Таку позицію ДФСУ виразила в листі від 01.12.2015 р. N 25674/6/99-99-19-03-02-15яке є індивідуальною податковою консультацією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини