Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономрозвитку відмінило ряд Гостів

16 грудня 2015, 12:52
261
0
Реклама

У відомстві повідомили про відміну майже 13000 Гостів, які були розроблені до 1992 року. Більшість з них діятимуть ще 2 року до початку 2018 р., щоб бізнес встиг пристосуватися до нових умов.

"Де-юре Гости вже були необов'язковими. Але існував імператив по їх застосуванню, як в текстах самих Гостів, так і в численних підзаконних актах. Тому багато підприємств де-факто продовжували застосовувати Гости в обов'язковому порядку. Тепер зняття цього обов'язку затверджене чітко і однозначно", - відмітив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов.

За його словами, відміна Гостів є ключовим кроком реформи системи технічного регулювання. Головне завдання реформи - перехід від обтяжливої і неефективної системи обов'язкових державних стандартів до європейської моделі технічного регулювання, заснованої на застосуванні технічних регламентів і добровільному використанні стандартів.

Такий перехід відкриває додаткові можливості для бізнесу, оскільки знімає обмеження по розробці товарів і послуг.

Крім того, заступник Міністра відмітив, що підприємства, для яких використання Гостів є важливим, або надає певні конкурентні переваги, можуть продовжувати їх застосовувати. Але використання цих стандартів віднині не буде обов'язковим.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини