Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Госпродпотребслужба допоможе бізнесу перейти на євростандарти

16 грудня 2015, 15:56
184
0
Реклама

У Україні впроваджується європейська модель контролю безпеки продукції. Вона полягає в державному нагляді за виробничими процесами і впровадженням системи безпеки продукції.

Звичайно, бізнесу потрібний час, щоб перейти на нові принципи роботи, але завдання нової служби - не стільки штрафувати, скільки сприяти впровадженню таких європейських підходів", - підкреслив Перший заступник Голови державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа. Він додав, що багато українських підприємств вже давно перейшли на нові стандарти.

За словами Володимира Лапы, відповідальність за свою продукцію, за впровадження системи безпеки несе само підприємство. Функції інспектора - допомогти впровадити нові принципи, запропонувати дії, що коригують, якщо процедура працює неправильно.

При цьому робота інспекторів чітко контролюватиметься: "Ми хочемо підключитися до ефективної і прозорої системи моніторингу перевірок, яку зараз розробляє Мінекономрозвитку, де усі дії інспекторів відстежуватимуться в онлайн. Якщо інспектор діє неправомірний - прийматимуться кадрові рішення".

По даним Урядового порталу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини