Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продавець відмовляється реєструвати податкову накладну в ЕРНН: чи може вплинути на ситуацію покупець?

22 грудня 2015, 09:45
261
0
Реклама

Відповідно до умов укладеної угоди покупцем був здійснений перший платіж 20.11.2015 р., проте продавець відмовляється реєструвати податкову накладну в ЕРНН, мотивуючи відсутністю засобів на рахунку в СЭА ПДВ. Як повідомив продавець, поповнювати вказаний рахунок він не збирається, але в декларації до складу податкових зобов'язань цю податкову накладну включив. Чи може покупець вплинути на продавця, щоб той зареєстрував податкову накладну в ЕРНН?

На жаль, подібні ситуації після 1 липня 2015 року, коли СЭА НДС запрацювала в звичайному режимі, трапляються досить часто. І страждає у такому разі покупець, тому що, зокрема, відсутність факту реєстрації платником податку - продавцем товарів/послуг податкових накладних в ЕРНН не надає права покупцеві на включення сум ПДВ в податковий кредит (п. 201.10 НКУ). Проте у рамках чинного законодавства варіанти впливу на продавця - контрагента досить примарні.

Читайте детально про штрафні санкції, додаток Д8 в повній версії статті "Продавець відмовляється реєструвати податкову накладну в ЕРНН: чи може вплинути на ситуацію покупець"? у свіжому номері електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН (№ 51, грудень 2015).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини