Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Віддзеркалення операцій перестраховки в декларації

3 березня 2016, 09:00
264
0
Реклама

Фіскали в листі від 11.02.2016 р. № 2883/6/99-99-19-02-01-15 відмітили, що суми прибутків від угод по перестраховці враховуються в рядку 01 декларації при численні суми доходу від будь-якої діяльності і в рядку 02 при численні фінансового результату до оподаткування.

Такий висновок, на думку податківців, виходить з правил бухобліку. Так, Інструкцією № 291 визначено, що рахунок 70 "Прибутків від реалізації" призначений для узагальнення, зокрема, інформації про прибутки від реалізації готової продукції, товарів, робіт і послуг, прибутків від страхової діяльності.

На субрахунку 705 "Перестраховку" відбивають:

  • узагальнену інформацію про долі страхових платежів (страхових внесків, страхових премій) по договорах перестраховки;

  • по дебету субрахунки - суми доль страхових платежів (страхових внесків, страхових премій)які належать перестрахувальникам по договорах перестраховки;

  • по кредиту субрахунки - долі страхових платежів (страхових внесків, страхових премій)повертані перестрахувальниками у разі дострокового припинення договору перестраховки.

Щомісячно сальдо субрахунку 705 списується (закривається) в кореспонденції з субрахунком 703 "Дохід від реалізації робіт і послуг".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини