Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівник відновлений на роботі за рішенням суду: дії працедавця

8 вересня 2016, 14:15
238
0
Реклама

Відповідно до ст. 235 КЗоТ у разі звільнення без законної підстави працівник має бути відновлений на роботі. Рішення суду про відновлення на роботі підлягає негайному виконанню.

Негайне виконання передбачає, що працедавець зобов'язаний відновити працівника на роботі на дату рішення суду (з моменту оголошення рішення в судовому засіданні).

На підставі рішення суду про відновлення працівника працедавець видає наказ. Такий наказ обов'язково повинен містити два пункти:

1) про відміну наказу про звільнення;

2) про відновлення працівника на посаді.

Відносно записів в трудовій книжці - працедавцеві необхідно керуватися Інструкцією № 58відповідно до норм якої запис у зв'язку з відновленням працівника передбачає внесення:

• дати запису, який повинен відповідати даті нового наказу;

• у графі 3 - "Запис № ___ прочитати недійсним. Відновлений на попередній посаді";

• у графі 4 - дати і номери нового наказу.

Про те, як обкладати податками середній заробіток за час вимушеного прогулу і чи треба подавати повідомлення про прийом на роботу такого працівника читайте в матеріалі "Працівник відновлений на роботі за рішенням суду" електронного видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 36 за 2016 рік.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини