Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держрегулювання цін на продукти харчування з 1 жовтня планують відмінити

16 вересня 2016, 16:27
232
0
Реклама

Уряд схвалив проект постанови, що передбачає тимчасову відміну з 1 жовтня надмірного адміністративного регулювання цін на харчові продукти. Як відмічає МЭРТ, це треба для того, щоб оцінити, як на ціноутворення впливає втручання держави.

Впродовж трьох місяців вивчатиметься динаміка цін. За результатами моніторингу приймуть рішення відносно відміни, обмеження або відновлення такого регулювання.

Попередні дослідження демонструють, що адміністративне регулювання цін неефективне, воно не виконує свого головного завдання - захищати соціально уразливі верстви населення. А ціни на продукти, які штучно регулюються, ростуть в середньому на 20% швидше, ніж ціни на інші продукти.

"Таке регулювання вигідно тільки хабарникам і популістам і при цьому шкодить чесному бізнесу і простим українцям. Пілотний проект дозволить наочно продемонструвати, що ринок тримає ціни згідно з попитом, а не через примусове держрегулювання", - відмітив заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефедов.

По даним Мінекономрозвитку.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини