Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Місце роботи основне і за сумісництвом: оформляємо відрядження

16 листопада 2016, 08:54
233
0
Реклама

Чинне законодавство України не обмежує громадян ні у виборі місця працевлаштування, ні у кількості місць роботи. Так, працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін (ч. 2 ст. 21 КЗоТ). Це дає можливість працівникам, окрім основного трудового договору, укладати трудові договори про роботу за сумісництвом.

У разі напряму одночасно з основної роботи і роботи за сумісництвом відрядження оплачують обидва підприємства, які направляли працівника у відрядження, а витрати по відшкодуванню витрат на відрядження розподіляються між цими підприємствами по загальній згоді.

Повну версію статті "Місце роботи основне і за сумісництвом: оформляємо відрядження" у відкритому доступі читайте у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН № 46.

Нова платформа від ЛИГА:ЗАКОН: бланки і шаблони договорів, формування звітності, бухгалтерський і податковий облік, законодавство і багато що інше, що необхідно для роботи бухгалтера!

Спробувати безкоштовно

Купити

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини