Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстр неплатників аліментів оприлюднять на сайті Мін’юсту

13 листопада 2017, 12:30
560
1
Реклама

Дані про недобросовісних батьків буде розміщено на офіційному сайті Мін'юсту. Про це повідомив Міністр юстиції Павло Петренко.

Він також поінформував народних депутатів, що нині на обліку виконавчої служби перебуває майже 600 тис. проваджень про примусове стягнення аліментів. Це означає, що майже 600 тис. українських дітей, які виховуються в неповних сім'ях, страждають від безвідповідальності батьків і нестачі фінансової підтримки.

«На жаль, стало нормою, коли той із батьків, який не проживає з дитиною, забуває про її утримання й не сплачує аліменти. А деякі реальні історії взагалі шокують відсутністю людяності. Буквально вчора я дізнався про жінку, колишній чоловік якої через помсту вирішив виселити її та їхніх спільних 3 дітей із квартири. Для цього він найняв тітушок, які виставили жінку з дітьми на вулицю», - наголосив Міністр юстиції.

Аби змінити таку ситуацію, Міністерство юстиції спільно з народними депутатами розробило зміни до законодавства, які передбачають посилення прав дітей і захисту їх від економічного насильства з боку тих батьків, які ухиляються від сплати аліментів. Про нього можна почитати в новині «Неплатники аліментів будуть позбавлені права керувати автомобілем».

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини