Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Складаємо розрахунок коригування на залік авансу в рахунок постачання за іншим договором

22 листопада 2017, 10:00
945
0
Реклама

Податківці наголошують: якщо продавцем - платником ПДВ на дату отримання попередньої (авансової) оплати за одним договором (далі - перший договір) і на дату постачання товарів за іншим договором (далі - другий договір) були визначені податкові зобов'язання з ПДВ та складені й зареєстровані в ЄРПН відповідні податкові накладні, то під час зарахування попередньої оплати, отриманої за першим договором, у погашення заборгованості за поставлені товари за другим договором продавець - платник ПДВ має право скласти розрахунок коригування до податкової накладної, складеної на дату отримання попередньої (авансової) оплати за першим договором.

Такий розрахунок коригування до податкової накладної, відповідно до п. 192.1 ПКУ, підлягає реєстрації в ЄРПН отримувачем (покупцем) товарів/послуг.

Складання розрахунку коригування здійснюється на дату підписання документа, на підставі якого кошти, отримані за першим договором, будуть зараховані в рахунок погашення заборгованості за поставлені товари/послуги за другим договором.

Своєю чергою, у графі 2 «Причина коригування» такого розрахунку коригування зазначається «Залік попередньої оплати в рахунок оплати поставлених товарів/послуг за іншим договором № від».

ІПК ГУ ДФС у Херсонській області від 16.11.2017 р. № 2628/ІПК/21-22-12-01

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини