Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці звернули увагу на відповідальність за нереєстрацію платником ПДВ

23 листопада 2017, 09:30
508
0
Реклама

Передусім нагадаємо: під обов'язкову реєстрацію як платника ПДВ підпадає особа, у якої загальна сума від здійснення операцій із постачання товарів/послуг, що підлягають обкладенню ПДВ, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 1 млн грн (без урахування ПДВ).

Для реєстрації платником ПДВ за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) подається реєстраційна заява платника ПДВ за формою № 1-ПДВ. Це потрібно зробити не пізніше 10 числа календарного місяця, що настає за місяцем, у якому вперше досягнуто обсягу оподатковуваних операцій із постачання товарів/послуг понад 1 млн грн.

Отже, у разі здійснення операцій із постачання товарів/послуг, що підлягають обкладенню ПДВ, якщо їх загальний обсяг протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн, необхідно подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням реєстраційну заяву платника ПДВ за формою № 1-ПДВ і зареєструватися як платник ПДВ в обов'язковому порядку.

Головне управління ДФС у Запорізькій області зауважило: особа, яка підлягає обов'язковій реєстрації як платник ПДВ, але не подала реєстраційну заяву, несе відповідальність за ненарахування або несплату ПДВ на рівні зареєстрованого платника ПДВ без права нарахування податкового кредиту й отримання бюджетного відшкодування.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини