Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Про особливості виправлення помилок у декларації з податку на прибуток за минулі роки

24 листопада 2017, 09:30
699
0
Реклама

У разі виправлення помилок в уточнюючій декларації з податку на прибуток (у т.ч. за 2014-2016 рр.) платник податку може не подавати фінансову звітність повторно за умови, якщо показники фінансової звітності, що була подана з декларацією за відповідні звітні періоди, не підлягають виправленню.

У випадку виявлення помилок у фінансовій звітності (у т.ч. за 2014-2016 рр.), яка є додатком ФЗ до декларації, платник податків має подати разом з уточнюючою декларацією виправлену фінансову звітність.

Під час подання уточнюючої декларації в таблиці «Наявність додатків» проставляється позначка про подання додатка ФЗ до декларації та зазначаються відомості про форми фінансової звітності, які були подані/подаються до органу ДФС. Оскільки форма декларації містить обов'язкові для заповнення позначки щодо наявності поданих до декларації додатків - форм фінансової звітності (абз. 11 п. 48.3 ПКУ), то декларація подається після подання фінансової звітності.

Виправлену фінансову звітність платник податків може подати в паперовій формі до контролюючого органу за основним місцем обліку із супровідним листом.

У роз'ясненні з розділу 102.23 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ податківці нагадали: платники мають право скористатися нормами п. 46.4 ст. 46 ПКУ щодо подання доповнення до податкової декларації, яке може бути складено за довільною формою та буде використано контролюючим органом під час аналізу показників такої декларації. У такому разі платник зазначає про цей факт у спеціально відведеному місці в податковій декларації, а доповнення до декларації вважатиметься невід'ємною частиною податкової декларації.

Надійний сервіс для підготовки та подання звітності REPORT від ЛІГА:ЗАКОН - без установки та оновлень, з актуальними формами та підказками. Допомагає просто й швидко формувати та подавати звіти, реєструвати податкові накладні. Персональний консультант допоможе працювати в сервісі. Одна ліцензія дійсна для п'яти підприємств, працює 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини