Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податкова накладна для дипломатичних представництв: як правильно скласти

29 листопада 2017, 16:00
621
0
Реклама

Однією з основних причин відмови в бюджетному відшкодуванні ПДВ є порушення постачальниками товарів/послуг норм Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 31.12.2015 р. № 1307 (далі - Порядок № 1307) а саме: виписка податкової накладної (далі - ПН) здійснена не на дипломатичну установу, міжнародну організацію, а на «Неплатника» та проставлення умовного ІПН «100000000000» замість «200000000000».

Так, відповідно до п. 10 Порядку № 1307, ПН складається згідно з положеннями п. 2 цього Порядку в разі постачання:

• для власних потреб дипломатичних місій в Україні, а також для використання особами із числа дипломатичного персоналу цих дипломатичних місій та членами їх сімей, які проживають разом із такими особами, товарів з оплатою в безготівковій формі та послуг, операції з постачання яких відповідно до п. 197.2 ПКУ звільняються від обкладення ПДВ;

• особі, не зареєстрованій платником ПДВ, товарів/послуг, обкладення ПДВ операцій із постачання яких відповідно до ст. 211 ПКУ здійснюється в пільговому режимі та які придбаваються за кошти міжнародної технічної допомоги за проектом (програмою) у межах проведення операцій, пов'язаних із виконанням робіт із підготовки до зняття і зняття енергоблоків Чорнобильської АЕС з експлуатації та перетворення об'єкта «Укриття» на екологічно безпечну систему;

• особі, не зареєстрованій платником ПДВ, товарів/послуг, операції з постачання яких звільнені від обкладення ПДВ згідно з п. 26 підрозділу 2 р. ХХ ПКУ та які оплачуються за рахунок грантів (субгрантів), наданих відповідно до програм Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією в Україні.

При цьому у верхній лівій частині такої ПН робиться відповідна помітка «X» та зазначається тип причини «12». У графі «Отримувач (покупець)» зазначається найменування юридичної особи (дипломатичної місії) або прізвище, ім'я, по батькові фізичної особи (особи із числа дипломатичного персоналу та членів їх сімей), а в рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» проставляється умовний ІПН «200000000000».

Якщо постачання товарів/послуг здійснюється отримувачу (покупцю), який не зареєстрований як платник ПДВ, то в разі складання ПН за щоденним підсумком операцій у графі «Отримувач (покупець)» зазначається «Неплатник», а в рядку «Індивідуальний податковий номер отримувача (покупця)» проставляється умовний ІПН «100000000000» (п. 12 Порядку № 1307).

Таке повідомлення опублікувало на своєму офіційному веб-сайті ГУ ДФС у Дніпропетровській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини