Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Неправильно зазначено кількість робочих місць для працевлаштування інвалідів у звіті: чи бути штрафу

1 грудня 2017, 16:00
351
0
Реклама

Норматив робочих місць для забезпечення працевлаштування інвалідів має розраховуватися виходячи із середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік (тобто від загальної чисельності працюючих).

На це вказує ВСУ в постанові від 03.10.2017 р. у справі № 21-2469а17.

Підприємство систематично проводило роботу по інформуванню центру зайнятості про наявність вакансій для працевлаштування інвалідів й інші заходи, як цього вимагає Закон № 875-XII. Протягом 2012 року центр зайнятості запропонував подані підприємством вакансії лише 6-ти особам з інвалідністю. З огляду на це, зазначення останнім у звіті за формою № 10-ПІ за 2012 рік меншої 135 кількості вакантних місць для працевлаштування інвалідів не може свідчити про наявність у його діях складу адміністративного правопорушення.

ВСУ вказує: касаційний суд, зокрема, дійшов висновку, що тільки факт неправильного зазначення підприємством кількості робочих місць для працевлаштування інвалідів не є єдиною та достатньою підставою для притягнення його до адміністративної відповідальності за невиконання вимог Закону № 875-XII. Водночас послався на встановлені судами обставини - вчасне подання підприємством звітів до центру зайнятості про наявність вакантних місць для працевлаштування інвалідів, на які було направлено лише 6 осіб, організація та проведення підприємством у 2012 році ярмарку вакантних посад. Зазначив також, що здійснена відділенням Фонду перевірка підприємства є протиправною у зв'язку з порушенням порядку її проведення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини