Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДФС про заповнення Повідомлення про укладання форвардного контракту

11 грудня 2017, 10:35
543
0
Реклама

Платник податку звернувся із запитом до ДФС щодо порядку заповнення Повідомлення про укладання форвардного або ф'ючерсного контракту, у разі контрактування підприємством загального об'єму продажу продукції та фіксування ціни залежно від періоду поставки.

В ІПК ДФС від 06.12.2017 р. № 2856/6/99-99-12-03-07-15/ІПК ідеться, що форма Повідомлення про укладання форвардного або ф'ючерсного контракту, яка затверджена наказом Мінфіну від 03.07.2017 р. № 621, передбачає зазначення платником відомостей відповідно до умов укладеного контракту, зокрема:

• кількості базового активу;

• ціни (тарифу) за одиницю виміру предмета операції у валюті контракту;

• загальної вартості базового активу у валюті контракту;

• строку виконання контракту.

З урахуванням пунктів 9, 10 Положення про вимоги до стандартної (типової) форми деривативів (далі - Положення), затвердженого постановою КМУ від 19.04.1999 р. № 632, форвардний контракт - двостороння угода за стандартною (типовою) формою, яка засвідчує зобов'язання особи придбати (продати) базовий актив у визначений час і на визначених умовах у майбутньому, з фіксацією цін такого продажу під час укладання форвардного контракту. Водночас форвардний контракт повинен мати такі реквізити, зокрема: кількість базового активу, вартість контракту, строк виконання.

Таким чином, у Повідомленні відображається зобов'язання платника податку придбати (продати) базовий актив у визначений час та на визначених умовах у майбутньому, щодо якого укладено форвардний контракт. Повідомлення складається окремо за кожним форвардним контрактом.

Під час заповнення в Повідомленні відповідних граф щодо умов контракту платник податку повинен зазначати базовий актив і загальну вартість базового активу відповідно до кількості такого базового активу, визначеної сторонами контракту для певного часу постачання. При цьому сумарна кількість такого базового активу не повинна перевищувати законтрактовану.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини