Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Єдина база звітів про оцінку нерухомості вже у 2018 році

12 грудня 2017, 11:45
1165
0
Реклама

З метою запобігання заниження бази оподаткування (оціночної вартості) під час продажу нерухомого майна буде створено Єдину базу даних звітів про оцінку нерухомого майна.

Відповідні норми включено до ухваленого законопроекту № 6776-д. Про це повідомляє Комітет з питань податкової та митної політики.

Єдина база даних звітів про оцінку забезпечуватиме розміщення, створення, зберігання й оприлюднення всієї інформації про об'єкт нерухомості та його вартість, електронне визначення оціночної вартості, автоматичний обмін інформацією та документами з авторизованими електронними майданчиками й користування сервісами з автоматичним обміном інформацією, доступ до якого здійснюється за допомогою мережі Інтернет.

Уноситимуть інформацію зі звітів про оцінку до Єдиної бази даних звітів про оцінку суб'єкти оціночної діяльності через авторизовані електронні майданчики.

Звіт про оцінку, не зареєстрований у Єдиній базі даних звітів про оцінку, без присвоєного унікального номера вважатиметься недійсним.

Під час посвідчення правочинів, для яких передбачено чинним законодавством України отримання нотаріусом звіту про оцінку, нотаріус перевірятиме реєстрацію такого звіту в Єдиній базі даних звітів про оцінку та наявність присвоєного йому унікального номера.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини