Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Зарано раділи": зміни в Податковий кодекс опублікують не раніше аніж наприкінці наступного тижня

12 грудня 2017, 13:50
436
0
Реклама

У Верховній Раді зареєстровано 08.12.2017 проект Постанови «Про скасування рішення Верховної Ради України від 07.12.2017 про прийняття в цілому, як закону законопроекту про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2018 році» (№ 6776-Д-П).

Спитаєте, чому про нього згадуємо?

Згідно із ч. 1 ст. 48 Регламенту Верховної Ради України рішення Верховної Ради можуть бути скасовані Верховною Радою до підписання відповідного акта Головою Верховної Ради України.

У разі виявлення порушень законодавчої процедури, передбаченої цим Регламентом , народний депутат у дводенний строк може письмово звернутися до Голови Верховної Ради України з обґрунтованою пропозицією про внесення уточнень до прийнятого закону. У цьому разі Голова Верховної Ради України не підписує закон без розгляду зазначених пропозицій Верховною Радою (ч. 3 ст. 130 Регламенту Верховної Ради України).

Таким чином, тільки тоді, коли ВРУ розглянуто вказану Постанову, тоді й Голова ВРУ матиме право підписати ухвалений законопроект № 6776-д що змін в ПКУ.

Найближче пленарне засідання має відбутися 19.12.2017. Напевно це питання розглянуть в першу чергу аби вже цього дня Голова ВРУ зміг підписати увалений Закон і направити його Президенту України на підпис.

Після того у Президента України буде 15 днів на його підписання. Звісно це може відбутися й 30-31 грудня. Проте очікуємо все ж такий на більш оптимістичні строки й законодавчі зміни в ПКУ будуть оприлюднені не «під ялинку».

Варто відмітити, що норми, які стосуються призупинення системи блокування податкових накладних мають запрацювати якраз з дня, наступного за днем опублікування ухваленого законопроекту № 6776-д.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини