Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У дотаційній податковій накладній не вказали код «2»: як виправити помилку

13 грудня 2017, 11:45
466
0
Реклама

Податкова накладна, у якій платник податку, включений до Реєстру отримувачів бюджетної дотації, не зазначив коду «2», виправленню не підлягає.

Водночас якщо платником ПДВ було безпідставно складено податкову накладну, у якій у другій частині порядкового номера не зазначено коду «2», з метою виправлення допущеної помилки на дату її виявлення такий платник податку може скласти розрахунок коригування до такої помилкової податкової накладної, у якому всі числові показники зазначити зі знаком «-».

Водночас платник податку складає нову податкову накладну за такою операцією із зазначенням у такій податковій накладній у другій частині порядкового номера коду «2».

При цьому оскільки в розрахунку податкових зобов'язань за операціями, визначеними в ст. 16 прим. 1 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України», та питомої ваги вартості сільськогосподарських товарів до декларації з ПДВ (далі - додаток 9) відображається інформація згідно з податковими накладними з кодом «2» у другій частині порядкового номера таких податкових накладних, то платник податку має можливість подати уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань із ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок із виправленими показниками в додатку 9 з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 ПКУ, але право на отримання бюджетної дотації за такими операціями втрачається.

З таким роз'ясненням із розділу 101.23 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ можна ознайомитись в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Надійний сервіс для підготовки та подання звітності REPORT від ЛІГА:ЗАКОН - без установки та оновлень, з актуальними формами та підказками. Допомагає просто й швидко формувати та подавати звіти, реєструвати податкові накладні. Персональний консультант допоможе працювати в сервісі. Одна ліцензія дійсна для п'яти підприємств, працює 24/7.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини