Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи оподатковувати «рекламний» дохід нерезидента, що виплачується його постійному представництву

13 грудня 2017, 13:00
425
0
Реклама

Нерезидент, який надає послуги з розміщення реклами в мережі Інтернет на території України, зобов'язаний створити постійне представництво.

Якщо постійне представництво розпочало свою господарську діяльність до реєстрації в контролюючому органі, то відповідно до вимог п. 133.3 ПКУ вважається таким, що ухиляється від оподаткування, а одержані ним прибутки вважаються прихованими від оподаткування.

Резидент або постійне представництво нерезидента, що здійснюють на користь нерезидента чи вповноваженої ним особи (крім постійного представництва нерезидента на території України) будь-яку виплату з доходу із джерелом його походження з України, отриманого таким нерезидентом від провадження господарської діяльності (у т.ч. на рахунки нерезидента, що ведуться в національній валюті), утримують податок із таких доходів, зазначених у пп. 141.4.1 ПКУ, за ставкою в розмірі 15% (крім доходів, указаних у пп.пп. 141.4.3-141.4.6 ПКУ) їх суми та за їх рахунок, який сплачується до бюджету під час такої виплати, якщо інше не передбачено положеннями міжнародних договорів України з країнами резиденції осіб, на користь яких здійснюються виплати, що набрали чинності (пп. 141.4.2 ПКУ).

Водночас відповідно до пп. 141.4.6 ПКУ резиденти, які здійснюють виплати нерезидентам за виробництво та/або розповсюдження реклами, під час такої виплати сплачують податок за ставкою 20% суми таких виплат за власний рахунок.

Таким чином, виплати будь-яких доходів на користь нерезидента, що здійснюються постійному представництву такого нерезидента, не підлягають оподаткуванню відповідно до положень п. 141.4 ПКУ.

Отже, резиденти, які здійснюють виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами постійному представництву нерезидента, не сплачують податок відповідно до пп. 141.4.6 ПКУ.

ІПК ДФСУ від 04.12.2017 р. № 2805/6/99-99-15-02-02-15/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини