Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок увезення/вивезення українцями готівкової інвалюти змінено з 14 грудня

14 грудня 2017, 11:35
300
0
Реклама

Нині українці можуть увозити в Україну готівку на суму понад 10 тис. євро в еквіваленті за умови письмового декларування митному органу в повному обсязі, а також за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з рахунків у фінансових установах, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції із цією готівкою, якщо така мала місце, на суму, що перевищує 10 тис. євро в еквіваленті.

Надалі можна ввозити таку суму без підтвердних документів, тобто лише за умови її письмового декларування митному органу в повному обсязі.

Водночас НБУ уточнив, що вивезення за межі України фізичними особами - резидентами готівки в сумі понад 10 тис. євро в еквіваленті здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття ними готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції із цією готівкою (у разі проведення такої операції) на суму, що перевищує в еквіваленті 10 тис. євро.

Відповідні зміни затверджено постановою Правління НБУ від 12.12.2017 р. № 127, яка набуває чинності 14 грудня 2017 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини