Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як скористатися правом на податкову знижку за підсумками 2016 року

15 грудня 2017, 09:00
390
0
Реклама

Аби повернути частину ПДФО, сплаченого громадянами із заробітної плати, можна скористатися правом на податкову знижку - про це нагадує ГУ ДФС у Чернігівській області.

Податкова знижка для фізичних осіб - це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів, робіт, послуг у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками звітного року у вигляді заробітної плати.

Для того аби скористатися правом на податкову знижку за підсумками 2016 року, необхідно до кінця поточного року подати річну декларацію про майновий стан і доходи до контролюючого органу за місцем реєстрації громадянина. Платники податків мають можливість заповнити та направити відповідну декларацію через Інтернет. Щоправда, для користування цією послугою платнику потрібно мати електронний ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення.

Сума, що має бути повернена платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку протягом 60 к.дн. після надходження такої податкової декларації.

Водночас контролери завважують: якщо платник податку до кінця податкового року не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2016 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини