Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як сплачувати ЄСВ у разі держреєстрації припинення діяльності ФОПом посеред місяця

20 грудня 2017, 09:30
312
0
Реклама

Фізособа-підприємець позбавляється статусу підприємця з дати внесення до ЄДР запису про держреєстрацію припинення підприємницької діяльності цієї фізособи (ч. 8 ст. 4 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» від 15.05.2003 р. № 755-IV).

Таким чином, останнім періодом, за який необхідно сплатити ЄСВ, буде період із дня закінчення попереднього звітного періоду до дня держреєстрації припинення підприємницької діяльності такої фізособи.

У разі держреєстрації припинення підприємницької діяльності фізособи-підприємця така особа користується правами, виконує обов'язки та несе відповідальність, що передбачені для платника ЄСВ у частині діяльності, яка здійснювалася нею як фізичною особою - підприємцем.

Оскільки пропорційний розрахунок бази нарахування єдиного внеску для цієї категорії платників Законом № 2464 не передбачений, місяць, у якому така особа припинила підприємницьку діяльність, належить до базового звітного періоду, за який сплачується ЄСВ.

ІПК ДФС від 08.12.2017 р. № 2887/Г/99-99-13-02-03-14/ІПК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини