Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи декларувати обсяги пального, втрачені під час транспортування

20 грудня 2017, 11:50
382
0
Реклама

Відповідно до п. 231.1 ПКУ, платник податку зобов'язаний скласти акцизну накладну на обсяги пального, зокрема втраченого як у межах, так і понад установлені норми втрат, зіпсованого, знищеного, включаючи випадки внаслідок аварії, пожежі, повені, інших форс-мажорних обставин або з іншої причини, пов'язаної з природним результатом, а також унаслідок випаровування в процесі виробництва, обробки, переробки, зберігання чи транспортування такого пального.

Водночас якщо обсяги витраченого, у т.ч. у процесі транспортування, пального не перевищуватимуть обсягів отриманого пального від інших платників акцизного податку, з яких сплачено акцизний податок, то в підприємства не виникатиме об'єкта оподаткування відповідно до пп. 213.1.12 ПКУ.

Щодо необхідності відображення обсягів втраченого під час транспортування пального в додатку 11 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального відповідно до підпункту 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 Кодексу» (далі - додаток 11) до декларації акцизного податку (далі - Декларація) обсягів втраченого під час транспортування пального, фахівці ДФСУ в ІПК від 15.12.2017 р. № 3022/6/99-99-15-03-03-15/ІПК зазначили таке.

Додаток 11 до Декларації заповнюється платником акцизного податку з реалізації пального за всіма видами отриманого та реалізованого (витраченого) пального навіть за відсутності об'єкта оподаткування у звітному періоді.

При цьому відомості про загальні обсяги пального, втраченого як в межах, так і понад установлені норми втрат, зазначаються в графах 9 та 10 додатка 11 до Декларації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини