Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи включається від’ємна курсова різниця до витрат ФОПа на загальній системі

22 грудня 2017, 09:30
534
0
Реклама

Оскільки виручкою фізичної особи - підприємця вважається дохід, отриманий у грошовій та негрошовій формах, то датою під час формування загального оподатковуваного доходу є дата фактичного надходження коштів на банківський рахунок (у касу) або отримання інших видів компенсації вартості поставлених (чи тих, що підлягають постачанню) ним товарів, тобто застосовується касовий метод.

Валютні кошти, що надходять на валютний рахунок фізичної особи - підприємця від провадження зовнішньоекономічної діяльності, перераховуються в гривні за офіційним курсом Національного банку України.

Якщо при продажу частини валютної виручки на міжбанківському валютному ринку курс іноземної валюти нижчий за офіційний курс Національного банку України, то у фізичної особи - підприємця виникає від'ємна курсова різниця.

Перелік витрат, безпосередньо пов'язаних з отриманням доходів фізичною особою - підприємцем від провадження господарської діяльності на загальній системі оподаткування, визначених п. 177.4 ПКУ, не містить суми від'ємної курсової різниці, яка виникає під час продажу валютної виручки.

Тобто сума від'ємної курсової різниці, яка виникла при продажу валютної виручки, отриманої від провадження зовнішньоекономічної діяльності, на міжбанківському валютному ринку фізичною особою - підприємцем, до складу витрат не включається.

Роз'яснення з розділу 104.05 модуля БАЗА ПОДАТКОВИХ ЗНАНЬ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини