Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи може неприбутківець виплачувати одноразові виплати й заохочення членам органів управління

26 грудня 2017, 14:30
476
0
Реклама

Неприбуткова організація звернулася до ДФС із запитом щодо правомірності здійснення виплат матеріальної допомоги найманим працівникам, одноразових виплат, заохочення членам органів управління кооперативу, здійснення витрат на корпоративні свята.

ДФС в ІПК від 15.12.2017 р. № 3018/6/99-99-15-02-02-15/ІПК указує, що обов'язковою умовою для неприбуткових організацій є використання своїх доходів (прибутків) винятково для фінансування видатків на своє утримання, реалізації мети (цілей, завдань) і напрямів діяльності, визначених установчими документами без розподілу таких доходів (прибутків) або їх частини серед засновників (учасників), членів такої організації, працівників (крім оплати їхньої праці, нарахування ЄСВ), членів органів управління й інших пов'язаних із ними осіб.

До складу фонду заробітної плати, а саме до інших заохочувальних і компенсаційних виплат, включаються в т.ч. винагороди та заохочення, що здійснюються раз на рік або мають одноразовий характер, зокрема, одноразові заохочення, не пов'язані з конкретними результатами праці (пп. 2.3.2 Інструкції № 5).

Щодо матеріальної допомоги на поховання, то вказані суми відповідно до п. 3.2 Інструкції № 5, які сплачуються за рахунок коштів фондів державного соціального страхування, не належать до фонду оплати праці.

Таким чином, виплати працівникам, які включаються до фонду заробітної плати, не є розподілом прибутку організації та можуть здійснюватися нею у статусі неприбуткової.

Інші витрати, здійснені за рахунок доходів (прибутків) неприбуткової організації, у разі якщо вони не є фінансуванням видатків, визначених пп. 133.4.2 ПКУ, вважатимуться недотриманням неприбутковою організацією вимог цього підпункту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини